Medewerker 01 Meterkast 02 Zonnepanelen02 Zonnepanelen Meterkast Plafond buis installatie Laadpaal Beveiliging Stekker Kortsluiting

Zonnepanelen

Een duurzame investering

De zonnepanelen worden aangesloten op de omvormer via gelijkstroom/DC-kabels. Om de juiste kabeldiktes te berekenen, kijken we naar het aantal zonnepanelen en het vermogen dat door de kabels zal lopen. Voordat we de zonnepanelen aansluiten, bereiden we ons goed voor en komen we eerst langs om samen met u de beste plek voor de zonnepanelen te bepalen. We bespreken dan ook de exacte route van de bekabeling van de panelen naar de omvormer en streven ernaar om de omvormer binnen 15 tot 20 meter van de bekabeling te plaatsen om vermogensverlies te minimaliseren.

Zonnepanelen zijn apparaten die zonlicht omzetten in elektriciteit. De meeste zonnepanelen bestaan uit zonnecellen die zijn gemaakt van silicium. Als zonlicht op de zonnecellen valt, worden de fotonen in het licht geabsorbeerd door de atomen in het silicium, waardoor elektronen vrijkomen en een elektrische stroom ontstaat. Dit heet het fotovoltaïsche (PV) effect.

De stroom die door de zonnecellen wordt geproduceerd, is gelijkstroom (DC), maar de meeste huizen gebruiken wisselstroom (AC). Om deze reden moet de DC-stroom die door de zonnepanelen wordt geproduceerd, worden omgezet in AC-stroom. Dit wordt gedaan door middel van een omvormer. De omvormer zet de DC-stroom om in AC-stroom die kan worden gebruikt door huishoudelijke apparaten en kan worden teruggeleverd aan het elektriciteitsnet.

De meeste zonnepanelen worden op daken van huizen of gebouwen geïnstalleerd, zodat ze zoveel mogelijk zonlicht kunnen opvangen. Om de beste hoek en oriëntatie voor de zonnepanelen te bepalen, wordt een grondige analyse van de locatie en de zonnestand uitgevoerd.

Om de zonnepanelen te laten werken, is ook bekabeling nodig. De dikte van de kabels die nodig zijn, wordt berekend op basis van het aantal zonnepanelen en het vermogen dat door de kabels gaat lopen. De kabels verbinden de zonnepanelen met de omvormer en moeten van hoge kwaliteit zijn om het verlies van elektriciteit te minimaliseren.

Zonnepanelen zijn een duurzame manier om energie op te wekken omdat ze geen uitstoot van schadelijke stoffen produceren en de bron van energie, de zon, onuitputtelijk is. Ze zijn ook relatief onderhoudsvrij en gaan lang mee. Zonnepanelen zijn daarom een populaire optie voor huishoudens en bedrijven die hun energieverbruik willen verminderen en hun ecologische voetafdruk willen verkleinen.

Bij Kreuning Elektrotechniek weten we precies welke bekabeling en omvormer nodig zijn voor uw situatie en hoe deze op de zonnepanelen moeten worden aangesloten. Onze vakmensen staan voor u klaar om u te voorzien van deskundig zonnepanelen-advies. Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten over het plaatsen van zonnepanelen.  Alle velden zijn verplicht
Maak je website met Websitemachine.nl