Medewerker 01 Meterkast 02 Zonnepanelen02 Zonnepanelen Meterkast Plafond buis installatie Laadpaal Beveiliging Stekker Kortsluiting

Een laadpaal bij u thuis of bedrijfslocatie installeren

Als je een elektrische auto hebt, moet je deze opladen. Dit kan met behulp van een laadpaal. De laadpaal wordt geïnstalleerd bij jouw huis of bedrijfspand en aangesloten op de meterkast. In de meterkast plaatsen we een extra apparaat genaamd aardlekautomaat en leggen we een nieuwe groep aan. Dit is nodig omdat de laadpaal veel stroom verbruikt en we willen voorkomen dat dit problemen geeft met andere elektrische apparaten in huis.

Daarna maken we een gat in de muur of vloer om de kabels van binnen naar buiten te trekken. De kabels worden vervolgens aangesloten op de laadpaal. Het kan zijn dat we de kabels ook ingraven, dit doen we als ze bijvoorbeeld over een pad of oprit lopen en we willen voorkomen dat mensen erover struikelen.

Hoe werkt het opladen van een elektrische auto precies?
Het opladen gebeurt met behulp van stroom, net als bij een mobiele telefoon of laptop. De laadpaal zet de stroom van het stopcontact om naar stroom die geschikt is om de auto op te laden. Dit noemen we wisselstroom. De auto heeft echter gelijkstroom nodig om op te laden. Daarom zit er een omvormer in de auto die de wisselstroom omzet naar gelijkstroom.

De laadsnelheid hangt af van het type auto en de laadpaal. Over het algemeen duurt het opladen tussen de 3 en 8 uur, afhankelijk van hoe leeg de accu is en hoe snel de laadpaal stroom kan leveren. Sommige laadpalen kunnen ook sneller laden, dit noemen we snelladen. Hierbij wordt de accu van de auto in ongeveer 30 minuten tot 80% opgeladen. Snelladen is echter niet altijd goed voor de accu van de auto, daarom wordt aangeraden om dit niet te vaak te doen.

Kreuning Elektrotechniek heeft ruime ervaring met het installeren van laadpalen en kan jou hierbij helpen. We zorgen ervoor dat alles veilig en netjes wordt geïnstalleerd, zodat je zonder zorgen je elektrische auto kunt opladen.

Onze vakmensen staan voor klaar om u te voorzien van deskundig advies. Neem gerust contact met ons op als u een laadpaal bij u huis of bedrijfspand wilt of meer wilt weten over onze diensten op het gebied van elektrotechniek.  Alle velden zijn verplicht
Maak je website met Websitemachine.nl