Medewerker 01 Meterkast 02 Zonnepanelen02 Zonnepanelen Meterkast Plafond buis installatie Laadpaal Beveiliging Stekker Kortsluiting

Aarding van uw technische installatie controlerenHet is belangrijk om regelmatig de aarding van uw elektriciteit te controleren. Vaak is het namelijk niet zichtbaar als de aarding verouderd of versleten is. Kreuning Elektrotechniek kan vaststellen wanneer uw aarding niet meer goed werkt en eventuele problemen direct oplossen. Door de aarding te laten checken, voorkomt u bijvoorbeeld brand als er bijvoorbeeld stoppen doorslaan.

Aarding zorgt ervoor dat apparaten niet onder stroom komen te staan zonder aardsluiting. Als uw apparaat een metalen behuizing heeft en deze in contact komt met de stroomtoevoer, kan het zijn dat de stroom niet naar het apparaat gaat, maar via de aarde wegloopt. Dit kan gevaarlijk zijn en zelfs leiden tot elektrocutie als u in contact komt met het apparaat. Het is dus van belang dat uw aarding in orde is om deze risico's te vermijden.

Aarding werkt als een soort beveiliging voor uw elektrische installatie. Bij normaal gebruik loopt de stroom via de toevoerleiding naar uw apparaat en via de retourleiding weer terug naar de meterkast. Als er een probleem optreedt, zoals een kortsluiting of een aardlek, dan kan de stroom niet meer terug via de retourleiding. De aarding zorgt er dan voor dat de stroom toch weg kan, zodat er geen gevaarlijke situaties ontstaan.

Om de aarding te controleren, wordt er met speciale apparatuur gemeten of de weerstand tussen de aarde en uw installatie binnen de veilige grenzen valt. Als er problemen worden gevonden, kunnen wij deze direct voor u oplossen door bijvoorbeeld extra aardpennen te slaan of de bestaande aardpennen te vervangen. Zo zorgen we ervoor dat uw aarding altijd in orde is en u veilig kunt gebruikmaken van uw elektrische installatie.

Kreuning Elektrotechniek staat bekend om zijn snelle en betrouwbare service. Onze vakmensen staan voor u klaar om uw probleem zo snel mogelijk op te lossen en u te voorzien van deskundig advies. Neem gerust contact met ons op als u problemen heeft met de aarding of meer wilt weten over onze diensten op het gebied van elektrotechniek.  Alle velden zijn verplicht
Maak je website met Websitemachine.nl